Piaf! The Show 2023

« Späť

01.12.2023 19:00 Piaf! The Show 2023

Francúzsky šansón je významným pilierom modernej hudobnej kultúry od polovice minulého storočia. Piesne plné krásnych melódií a spravidla poetických textov vyvolávajú pri ich počúvaní silné emócie.

1. decembra 2023 v bratislavskej NTC Aréne budú mať diváci príležitosť si pripomenúť 60. výročie úmrtia Edith Piaf – ženy, ktorej pozícia kráľovnej šansónu je bezpochyby nesmrteľná. V predstavení "Piaf! The Show" sa predstaví niekoľko skvelých muzikantov.

L´Accordéoniste, La vie en rose, Hymne á l´amour, Padam…Padam…, Milord, Non, nie je regretterien – tieto skladby Edith Piaf sú poklady 20. storočia a základom tradície šansónu. V predstavení ich oživí rešpektovaná francúzska speváčka Nathalie Lermitte.

Speváčku v úchvatnom predstavení doprevádza kvarteto parížskych muzikantov a dômyselne použitá projekcia dobových parížskych snímok, najmä samotnej Edith Piaf.

Prvá časť dvojdielnej šou ponúkne atmosférou Montmartre, legendárnej bohémskej štvrte, kde sa hudba, umenie a krása miešali s alkoholom, prostitúciou a drogami, čo bezpochyby ovplyvnilo život aj piesne „vrabčeka“ z Paríža. Druhá časť predstavenia zachytáva Edith v povojnovom období najväčšej slávy, kedy jej koncerty, ako v parížskej Olympii, tak aj v mnohých európskych sálach, praskali vo švíkoch.

Za výpravou predstavenia "Piaf! The Show" stojí produkčný tím Directo Productions pod vedením Gila Marsallu. „Naším cieľom je priblížiť francúzsku hudbu a osobnosť Edith Piaf mladšej generácii. Zároveň chceme staršej generácii umožniť zaspomínať na parížskeho vrabčeka," hovorí producent Gil Marsalla o "Piaf! The Show".

Vstupenky na podujatie je možné zakúpiť len formou Hometicket!

Predaj lístkov: https://www.ticketportal.sk/event/Piaf-The-Show

Vážení zákazníci, počas kultúrnych, spoločenských, a športových podujatí je podzemná garáž NTC z kapacitných  dôvodov uzavretá pre verejnosť.